FÖR OFFERT

Alla våra produkter tillverkas enligt önskade mått. Ange önskad storlek, eller om ni inte vet så finns det mycket vanligt förkommande storlekar som mer eller mindre blivit standard. Våra “standard mått” brukar räcka i offertstadiet.

För duschvägg modell 601 är det bästa att få med en planritning så vi ser om det behövs extra stänger och hur många fästen för stängerna som behövs.

För skärmvägg modell 650 är det bra att veta om en stolpe på max 3m räcker? Det finns längre men det blir lite dyrare.

För kabinlösningar krävs så gott som alltid en planritning eller enklare skiss för att förstå uppställning och storlek.

Kontrollera om det finns speciella önskemål om ex extra vitt glas, sk Optiwhiteglas? Standard float glas är något billigare men har en aningens grön ton i sig.

INFÖR BESTÄLLNING

Glas är tungt och det krävs att omgivande fasta väggar är byggda enligt byggnormer för publika våtrum, Alla våra vägghängda skärmar och speciellt dörrar som sitter i fastvägg måste ha god infästning! God infästning är reglat, byggplyfa eller fast betong. Endast gipsväggar eller porösa lecablock fungerar inte utan förstärkning.

Vid beställning av kabiner vill vi alltid ha exakta kontrollmått kakel-kakel innan tillverkning.

Som standard och om inget annat är föreskrivet är dörrar öppningsbara åt båda håll. Kontrollera att dörrar inte rikerar att slå i varandra eller i ex duschhuvuden. Om dörrstopp behövs meddela det vid beställning. (Går också oftast att beställa i efterhand)

Meddela leveransadress, kontakt för leveransen, ev märkning och mailadress för faktura.

VID LEVERANS

Leveransen sker i två omgångar. Glasen går direkt från fabrik och beslagen skickas ifrån vårat lager. Beslagen kommer vanligtvis i veckan innan glasen. Montageanvising finns i kartongen med beslag.

Leveransbesked, dvs datum för när glasen kommer till er lämnas vid orderbekräftelse.

Gör alltid en okulär kontroll av glasen innan chauffören lämnar. Om glas är trasigt syns det oftast på kanterna så man behöver inte flytta på glas. Om något glas skulle vara trasigt måste det skrivas på fraktdokumentationen som chauffören tar med tillbaka. Det är så gott som omöjligt att reklamera transportskada i efterhand.

Det kan finnas spänningar i härdat glas, dock sker bristningar i glaset pga spänningar som regel alltid inom 48timmar från härdningen.

VID MONTAGE

Glaset är känsligt i kanterna så viktigt att inte kantstöra mot hårda underlag. Förbered alltid med ”mjuka” avställningsytor.

Om olyckan är framme och vid ett ev bräckage går glasytorna sönder men lamineringsfolien håller glaset på plats. Detta gör att inga stora vassa skärvor kan falla ner och leda till allvarliga skärskador. Vid bräckage böjer sig glaset och kan bäras ut.

Montageanvisningar för våra standardprodukter finns här bredvid som nedladdningsbara filer. Då kabiner oftast är kundanpassade så utgå ifrån de som medföljer leveransen.

Se alltid till att montera med ca 10mm mellanrum mellan glas och kakel, och ca 5mm mellan två glas.

Vid montage av dörrar eller vikbara väggar – observera att det finns olika packningar till gångjärnen Våra glas är som oftast 10mm tjocka.

Fötter och stolpe golv-tak limmas fast i golv. Det går att skruva fast, men det är ej rekommenderat i våtrum!

Avsluta alltid med att ta bort etiketter från glasen! Etiketter som får sitta kvar länge är svårare att få bort.

VID ÖVERLÄMNING

Drift & skötselanvisningar finns som nedladdningsbara filer här till höger, likaså ett produktblad på en sida som passar att inkludera i överlämningspärmen.

Önskas glasintyg så hör av dig så beställer vi det till er!