Varia Dekorpaneler

Innovation – Miljöansvar – samhällsengagemang.

Vad är Varia dekorpaneler? Naturliga material ingjutna/laminerade i skivor gjord av delvis återvunnen plast (PETG). Du väljer design Mönster/Material + Färg + Struktur + Yta = flera miljoner kombinationer. Laminatet är från början transparent och slutresultatet beror på dina val. Förutom att materialet till stor del är återvunnet, så är ett stort antal färdiga mönster tillverkade av kollektiv runt om jorden som resultat av ett samhällsengagemang i produktionen av panelerna.

Fakta om Varia dekorpaneler

Du väljer ett (oftast) organiskt material ex. vassblad. Detta lamineras i ett transparent material, Varia Ecoresin® som garanterat är gjort av minst 40% återvunnet material.
Du väljer ett till tre lager med färg och därtill vilken ytfinish och eventuellt en struktur du önskar på ytan.
En fullstor panel kan vara upp till 1219x3048mm och 1,6-25mm tjock beroende på material och dina önskemål. Slagtåligheten är flerfalt härdat glas och halva vikten.
När du har gjort dina val kan du beställa en provbit som är klar inom en vecka.

Referenser


Vår coolaste produkt! Möjligheterna är oändliga och slutprodukten ofta spektakulär.Hans / ACSS

Bildspel

[rev_slider b_varia]

Så går det till

Oftast väljer man våra dekorpaneler för mönstret så börja med det. Ni kan därtill välja en färg i bakgrunden och eller i förgrunden. Upp till tre lager färg kan adderas. Därtill skall ni välja en ytfinish i en skala från blankt till matt för båda sidorna. Som option kan ni även välja en struktur på ena sidan.

Material/Mönster

Hjärtat i våra vackra dekorpaneler Varia. Mönster är produkter som lamineras in i panelen i ett eller flera lager för en häftig 3D effekt.

Till val av material

Färg

Färg kan adderas till din dekorpanel i för-, eller bakgrunden. Du kan lägga upp till tre lager för att endera fördjupa en färg eller helt ändra nyans. samtliga färglager är transparenta om inget annat anges. Tänk på att effekten med mönster blir olika beroende på var du placerar färgen.

Till val av färg

Ytfinish

Olika ytskikt kan ha olika funktioner. Om man exempelvis vill ha sina paneler bakgrundsbelysta så väljer man gärna en matt yta på baksidan som diffuserar ljuset jämnt över panelen så som ”supermatte”. Om man har panelen starkt belyst framifrån kanske man vill undvika reflektioner och tar ett blankt material som inte påverkar intrycket av mönstret för mycket men samtidigt inte ger allt för starka reflektioner så som ”sandstone”.

Till val av ytfinish

Struktur

Ni har många val av strukturer i fyra olika serier. Tänk er att panelerna pressas mot en form som är mönstrat. Det ger panelerna struktur. Ett par mönster går att få dubbelsidigt.

Till val av struktur

FAQ

Mer …