Generella skärmar

Skärmvägg kan användas för olika ändamål, vanligast som insynsskydd till ex ett omklädningsrum eller område för toaletter eller kanske mellan toaletter och plats för urinoarer. Våra skärmarväggar kan se ut på olika sätt och bygger egentligen på samma uppbyggnad som duschväggar elle toalettkabiner med undantag för att man ibland behöver ett bättre stöd då det är större skärmar. Vanligtvis fästes skärmväggen i vägg på ena sidan och i stolpe från golv till tak på den andra sidan, eller med stolpe på båda sidor. Kan också byggas vidare med flera glas i vinkel osv. Vill man inte gå ända upp i tak och har möjlighet att gjuta ner stolpen i golvet så går det bra. Skärmväggarna måttbeställes utifrån behov och glaset lamineras i önskad färg och grad av transparens. Våra skärmväggar i härdat och laminerat säkerhetsglas är förutom självklart eleganta, mycket tåliga, hygieniska genom enkel renhållning och utan fogar, och slitaget är så gott som obefintligt tack vare materialvalen vilket ger en snygg miljö i många år framöver.

Översikt


 • Härdat laminerat 5+5 säkerhetsglas
 • Beslag i anodiserad aluminium
 • 3 vita utföranden och en svart
 • Vanceva färgfolier eller egen screentryckt folie
 • 3 olika transparens
 • Float eller Optiwhite (extra vitt) glas

Mer information


Miljöer


 • Sim och idrottshallar
 • Gym och spa
 • Personalomklädnad
 • Flygplatser och båtterminaler
 • Mäss och kongresshallar
 • Nattklubbar och restauranger

Referensobjekt


Image

Bromma Brandstation

Skärmar modell 650 i T och L-formationer som kompletterats med duschmodell 601. Allt i härdat och laminerat extra vitt säkerhetsglas med folie Arctic Snow (frostat utseende).
Image
Image

Borås - Kongress

Att välja väggar i härdat och laminerat glas ger en rymd åt rummet och en tidlös elegans som håller sig snyggt i oändlighet! Detta kongresshus valde skärmväggar i samma utförande som toalettbåsen. Storlekarna på glasen måttbeställs och finns i olika vita utföranden samt färger. Stolpar och beslag i anodiserad aluminium.
Image
Image

Bosön - Duschrum

I duschutrymmena finns ACSS duschvägg modell 690 i storlek 1600x600, kundanpassade WC-kabiner samt skärmar i modell 650 som insynsskydd. Allt i härdat och laminerat optiwhite säkerhetsglas. Duschväggar och skärmar med folie Arctic Snow (frostat utseende). Kabin i folie Polar White (tät vitt utseende)
Image
Image

Strömstad - Badhus

I Strömstad gick Skåp, duchväggar och skärmväggar i stil med varandra. Genom att lägga en film mellan glaset uppnås en effekt av ljusgenomsläpp med bibehållet insynsskydd. Filmen kan fås i tre olika nivåer av transparens.
Image
 

Kalmar – Personalomklädnad

Skärmvägg som insynsskydd. Glas storlek B1400xH1900, Vanceva folier 0H9H (Ocean Grey +Arctic Snow+Ocean Grey)

Beskrivningstext


ACSS Skärmvägg modell 650, glasstorlek 1900x1900 mm med infästning i vägg samt med stolpe golv-tak. (Alternativt med stolpe på vardera sida) Glas Optiwhite med folie Polar White.

FAQ

Med valfri transparens i tre grader kan man få in ljus och ändå få insynsskydd.Helena / ACSS

Val och Tillbehör


Vilka stag som behövs blir givet beroende på storlek av glas och väggar att tillgå för fästen. Ni skall däremot välja färg och grad av transparens.

Inför köp


Att fasta väggar som ska bära glasväggar är byggda enligt gällande branschregler för våtrum. Glas är tungt och bra infästning krävs.

Inför montage


XX