Ljusboxar

Ljusboxar kallar vi de produkter som kan vara upplysta i 3 dimensioner till skillnad från det traditionella med en plan skiva framför ljuskällan.

Fakta om ljusboxar

Vi kan bygga dem med flera skivor i olika dimensioner men det är även möjligheten att med våra dekorpaneler ha en välvd form.
Och då även laminera in ett material samt en bakgrund som diffuserar ljuset. Fråga oss om möjligheter och begränsningar. Vi har lika olika möjligheter när det gäller inbyggd belysning och valen beror på vad ni önskar för uttryck. Nedan följer några saker att ta ställning till:
Vill ni ha ett ljus som är homogent över ytan eller skall det vara ett accentuerande ljus där man skönjer ljuskällorna mer eller mindre?
– Ert val ger olika möjligheter av frontpanel (typ av glas, plexi etc.)
Skall Ljuset vara till för att lysa upp en miljö eller skall det bara ge känslan av att objektet (väggen/dörren) är upplyst?
– Ert val ger olika möjligheter till Ljuskälla (Lysrör med eller utan dimmer alternativt LED)
LED är fortfarande en högre investering än lysrör, men ger en lägre värmeutveckling (iom lägre effekt i normalfallet) vilket kan vara nog så viktigt. Är man ute efter ett starkt ljus så är Lysrör både billigare i investering och ger mer ljus/watt. Man kan även välja att ha lysrören reglerade med dimmer för en lägre värmeutveckling samt mindre ljussken.

Applikationer

  • Receptionsdiskar
  • Budskapbärare
  • Möbler
Med ljusboxar är inget projekt likt det andra, men erfarenheten är desto viktigare för att göra rätt val.Hans / ACSS