System Monovolume

Glaspartierna i systemet monovolume har en anodiserad aluminiumstomme som bärande konstruktion med glas på båda sidor. Partierna kan även kläs med paneler i andra material så som plexiglass etc. I systemet finns väggar, skjut-, och pivotdörrar. Systemet kan kombineras snyggt med systemen Microvolume och Module.

Fakta om system Monovolume

I systemet ingår väggar, pivot-, och skjutdörrar.
Partierna i System Monovolume har en anodiserad aluminiumstomme som bärande konstruktion med glas eller annat material på båda sidor. I princip kan man klä med vad som helst då aluminiumstommen är den bärande enheten.
Pivothängd dörr innebär att man har en axel placerad i dörren, oftast i ena änden men den kan även vara centrerad. De innebär att dörren ”flyter samman” med väggpartierna på ett snyggt sätt. Du slipper traditionella dörrposter och trösklar samt att dörren kan öppnas inåt och utåt, men samtidigt har du inga rejäla lister som sluter tätt. Finns med textilborst eller gummilist som minskar ljudöverföring. Finns med återfjädrande dörrstängare för montage i golvet eller taket.
De stabila skjutdörrarna har endast skena i taket och en styrtapp i golvet. Ingen golvskena behövs.
Systemet kan kombineras snyggt med systemen Microvolume och Module.

Referenser


Ovanlig design men elegant stil med många val av beklädnad då man har en stomme som bär panelerna oavsett om det är glas eller annat.Hans / ACSS

Bildspel

[rev_slider b_monovolume]

FAQ

Mer …

Detaljer

Välvda partier

Genom att byta ut glas mot exempelvis akryl kan vi åstadkomma välvda partier, både väggar och pivotdörrar.

Tejp

Glaset tejpas i ramverket. Om ni har klart glas tejpas ena sidan permanent och den andra med Velcro även kallat ”kardborreband”. Banden är anpassade för ändamålet så det håller! Anledningen att vi har velcro på ena sidan är att man efter ett par år eventuellt vill putsa insidan och kan då lossa på glasen. Om vi levererar med syraetsat glas (frostat) så levereras båda sidor som standard med permanent tejp.

Hörn

Vi rekommenderar att man tar en 50mm stolpe vid hörnen. Vid möten med två, tre eller fyra väggar. För ej räta vinklar kan man bocka en aluminiumplåt som snyggt fälls in mellan mötande spröjs.

Övre bild: Stolpe 50×50 mm

Nedre bild: Vinkelplåt